Bulgur
Rychlá příprava, skvělá chuť a široké využití v kuchyni zdravé výživy.

Bulgur je většinou celozrnná pšenice. Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce.
Je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Mezi jeho další benefity patří vysoká nutriční hodnota, obsah vitamínů A, hořčíku, fosforu a železa, vysoký obsah vlákniny, minimální množství tuku, obsah bílkovin, podporuje činnost střev a nervové soustavy, nenadýmá, oříšková chuť.
Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh).
V naší kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo a hlavně jako příloha.