Nevaříme jen nezvyklá jídla pro někoho ve zvláštních kombinacích, ale dáváme našim zákazníkům svým přístupem pocit sounáležitosti s těmi, kteří mají rádi přírodu a chtějí pro sebe něco více, než jen zhltnout „hotovku“a utíkat zpět do zaměstnání.

Kde jinde byste mohli ochutnat bio tempeh, tofu, bio bulgur, quinou, bio špaldové kernoto a spoustu dalších pro Zahradu naprosto typických potravin, které svým složení a způsobem přípravy prospívají vašemu zdraví. Vše v nekuřáckém prostředí bez hlučícího rádia s reklamami...

V restauraci je 68 míst, 30 na venkovní terásce, dětské sedačky, přebalovací místo i nočník.

Vaříme tři hotová jídla – vegetariánský talíř, makrobiotický talíř a masový talíř. Každý den minimálně jedno jídlo bezlepkové. Vybraná jídla můžete libovolně kombinovat.

Pečeme si vlastní dezerty i kváskový chléb.

Přijímáme stravenky.

Rozvážíme obědy do kanceláří a bytů. 

V restauraci pořádáme kurzy vaření pro veřejnost a připravujeme projekt pro rekvalifikační kurzy a vzdělávání s akreditací ministerstva školství. 

Rádi bychom také odpolední provoz, avšak momentálně chybí  personál.

Odpoledne tedy prostory restaurace slouží pro přednášky a jiné akce. Víkendy pak restaurace Zahrada poskytuje prostor školením a nebo třeba svatebním hostinám.

Závěrem bych chtěla jen říci, že Zahrada není pouze vegetariánská restaurace, jak se veřejnost mylně domnívá, že máme i pivo i když bio a že ceny, ze které vaříme jsou velmi příznivé, protože posláním Zahrady je zpřístupnit bio potraviny vám, kteří je znáte jen předražených supermarketů. I když i zde je po deseti letech našeho působení na trhu krok k lepšímu. Markety začínají reagovat na vzestupnou tendenci a reagují na poptávku po bio potravinách. 

Nakupujeme přímo z českých zdrojů, z farem a od nadšenců našeho typu, proto můžeme vařit za takové ceny, protože nechceme podporovat dovoz potravin přes půl planety. Máme již vlastní pěstitele, kteří od pěstují přímo pro Zahradu a podle našeho výsevního plánu a to vše pěkně v bio kvalitě. Také vykupujeme přebytky od permakulturních nadšenců.

Moc bych chtěla poděkovat úžasné Mgr. Mirce Slavíkové, která mě k makrobiotice a  nápadu udělat restauraci přivedla. Vystudovala obor Výživa člověka na lékařské fakultě v Brně, absolvovala mnoho kurzů v Čechách i v zahraničí, intenzivně se zabývá problematikou zdravé výživy, poskytuje soukromé konzultace a poradenství v oblasti zdravé výživy i dietologie. Atestovala v oboru hygiena životního a pracovního prostředí a v současné době je doktorandem Katedry výživy Univerzity Karlovy.

Dále MUDr. Vladimíre Strnadelové a Janu Zerzánovi, kteří jsou naši přední odborníci v oblasti přírodní léčby a dietologie. Pracují v Institutu celostní medicíny v Praze a mají velmi dlouhé zkušenosti ze své praxe, která je zaměřená především na prevenci nemocí stravou, léčebnou stravu, čínskou medicínu, akupunkturu, homeopatii a detoxikaci. Při přednáškách pojednávají o tématu v souvislostech a objasňují příčiny vzniku problému. Jejich praktické rady pomáhají obnovit a udržet si zdraví. Jejich laskavost a pozitivní přístup k života dodává sílu ke změnám.

V roce 2012 jsem měla tu možnost se osobně setkat s Adelbertrm Nellisonem - ředitelem makrobiotického Kushi institutu v Holandsku. Setkání bylo natolik silné, že jsem odjela studovat a následně získala 3 certifikáty z oblasti právě makrobiotiky, kam spadá nejen léčebné vaření, ale i shiatsu meridiánové masáže, speciální meridiánové odblokovávací cvičení Do In, které vzniklo v Japonsku, Nine Star Ki astrologie - práce s elementy, orientální diagnostika - umění typologie člověka.

Dnes tyto dovednosti využívám nejen při sestavování jídelníčku v restauraci, ale hlavně při soukromých konzultacích, které mohou využít zákazníci u mě v poradně.

Koncem roku 2012 jsem začala aktivně studovat práci s emocemi a začala vést aktivní Oshovy meditace.

V roce 2013 jsem získala za svou práci ocenění Osobnost ústeckého kraje roku 2012.

V roce 2014 se mi narodil syn Daniel a tak jsem "zvolnila" tempo. Proto odpolední provoz stále není. I tak Zahrada skvétá a společně se stále rozrůstáme. 

Na viděnou u nás!

Lucie Tomášková
zakladatelka - šéfkuchařka a manažerka Zahrady