Kopřivová polévka
Skvělá sezóna divoké zeleniny začala! Kopřivová polévka jako každý rok je součástí našeho poledního menu. Jen rok od roku trávím trháním více času. pokračovat ve čtení…
Skvělá sezóna divoké zeleniny začala! Kopřivová polévka jako každý rok je součástí našeho poledního menu. Jen rok od roku trávím trháním více času. pokračovat ve čtení…
Jaro už je tu! Venku vše pučí a u nás to klíčí! Jarní únava? Letos nebude, máme klíčky Alfa Alfa - vojtěšky seté. Přidáme vám je na talíř k obědu. A na baru jsou připravené krabičky s touto super potravinou na baru za 29 Kč. pokračovat ve čtení…
Křemelina je nezpevněná (sypká) hornina, která je většinou tvořena opálovými schránkami rozsivek (jednobuněčné řasy), podle nichž se označuje též jako rozsivková zemina. Kromě schránek rozsivek a jejich úlomků jsou v křemelinách zastoupeny jílové minerály, nejčastěji kaolinit a illit. pokračovat ve čtení…
Dvě kila těsta byla hotová ve chvíli. Nasadila jsem mé fretka tempo a naučila Verču grif jak na to, aby rohlíčky byly tak akorát, pěkné a na jedno zakousnutí. Obr rohlíky vážně nemusím, člověk je podrobený, posypaný cukrem… no a my s velkými plícemi, máme pak zásoby na potom ve výstřihu :) pokračovat ve čtení…
Krásné dárkové poukazy pro vás i vaše blízké, šéfa, kamarády a známé jsou k dostání v restauraci na baru. Sami si zvolíte částku, kterou za poukaz lze projíst či využít na kurz vaření v roce 2017. pokračovat ve čtení…
Nebramborový salát, tofunéza, celerový nekapr v mandlové strouhance, Mince Pie a šampus pro děti, jsou recepty, které vám mohou ozvláštnit či odlehčit vánoční večeři. pokračovat ve čtení…
V neděli to v Zahradní kuchyni voní a žije. Připravují se dobroty na pondělí. Dnes se pekl narozeninový dort a dva další kousky na zítřejší catering do Prahy. Michal pro vás připravil bezlepkové kokosové suky z rýžovým sirupem, barvené bio kakaem a kurkumou. Také jsme upekli jablečný koláč bez cukru s karobem a skořicí. pokračovat ve čtení…
Při rekonstrukci zdí, které jsme kompletně očistili na cihly, jsme našli staré samotížné topení ze třicátých let, jehož trubky byly obaleny pražskými novinami z let 1932. Vše jsme uschovali jako cenný artefakt. pokračovat ve čtení…
Nové webové stránky plodí své ovoce a tak se 24. 11. 2016 urodil i nový blog. Blog, budou naše Zahradní listy - noviny, které přinesou pravidelnou dávku informací, receptů, návodů, vtipů ze života restaurace a vezmou vás třeba i do České Televize, kam jezdím pravidelně vařit do pořadu Sama Doma. pokračovat ve čtení…