Kuchařka Talíř na míru

Právě vyšla! Chvíli před Vánoci se povedla doručit těm, kteří ji měli již předplacenou díky podpoře na Startovači. O čem kuchařka je? Je o tom, jak pochopit makrobiotické vaření. Jak si osvojit techniky krájení, vaření a pečení tak, abyste uměli využit potenciál, a tedy energii připravovaných surovin.

Je to velmi povedená práce kolektivu nadšených a makrobiotikou zkušených lektorů, kuchařů a praktikujících nadšenců. Zkrátka to nej z MB Čech a Moravy.

V knize je 100 receptů. Který vyzkoušíte jako první? Pomazánku z mrkve a zázvoru? Řepný wrap? Celerový burger?

Pojďme si kuchařku prohlédnout!

1. Základy

Hned na úvod se dostaneme k tomu nejzábavnějšímu tématu a to, jak si vyladit své tělo podle svých představ. Představíme si tři základní pohledy na zdravé jídlo.

Bude to tradiční pohled na výživu, díky tisíce let zachované moudrosti našich předků, kdy budeme pozorovat zákony přírody a vesmíru. Projdeme si také pohled nutriční (bílkoviny, sacharidy, tuky, vláknina, ...) kde vás také čekají velmi přehledné výživové tabulky. Představíme si i velmi důležitý pohled na vitalitu jídla, kdy poznáte, co jsou mrtvé a co živé potraviny.

Co je důležité: Nepřinášíme stovky stran textů, ale praktické barevné názorné ilustrace, tabulky, přehledy, grafy, abyste si důležité informace lépe zapamatovali a vyhledali.

Projdeme si ty nejběžnější potíže jako je bolest hlavy, kloubů, páteře, časté nachlazení, alergie, angíny, záněty, degenerativní onemocnění a tak dále. Ke každému neduhu si určíme jeho možnou stravovací příčinu a také cestu, jak se těchto zbytečných chorob zbavit nebo je velmi zmírnit.

Dále se podíváme na emoce a chování. Změnou jídelníčku se budeme učit proměňovat hněv v trpělivost, strach v odvahu, zoufalství na stav, kdy si víme rady, nebo se naučíte vařit tak, abyste lenost proměnili v čilost, a mnohem více. Naučíte se také skládat vhodný jídelníček pro rekreační sportovce.

2. Způsoby přípravy potravin

Toto je již velmi praktická část, kdy si každý způsob přípravy potravin vyzkoušíte přímo v kuchyni.

U zeleniny si ukážeme 20 způsobů, jak ji můžeme připravit a 24 způsobů, jak ji krájet. Pro obiloviny zde najdete 20 způsobů přípravy a podobně tomu bude u luštěnin, semínek a ořechů. Každá technika má své účinky, které si podrobně probereme. Některá nás dokáže například zahřát, jiná ochladit, další zmírní stres anebo nás naladí na taneční zábavu.

A opět to nebude jen dlouhý text, ale čekají vás nákresy různých způsobů přípravy a krájení i barevné obrázky pro zpestření a potěchu oka.

Již nyní si můžete stáhnout k tisku přehled o přípravě zeleniny, obilovin a luštěnin, abyste lépe poznali, co vás v knize čeká.

Pro celou tuto kapitolu máme již spuštěného online video průvodce, který vám pomůže vše převést do praxe a také vám nyní může lépe přiblížit to, co vše se v této kapitole dozvíte.

3. Receptář

Na tuto část jsme si pozvali spoustu našich přátel z řad profesionálních kuchařů, výživových konzultantů i domácích kuchařů a společně vzniklo vice než 100 receptů, které v knize najdete.

Zdravé jídlo znamená také chuťově delikátní a krásné, takové, abyste se na něj těšili. Pokud to bude zdravé, ale nechutné, dříve či později toho necháte a nebude to fungovat. Proto je lepší jíst zdravě a zároveň, no, velechutně! Předchozí kapitoly položí základ k tomu, abyste se stali mistry v kuchyni a lehce si poradili se všemi recepty z receptáře, kterých na vás čeká více než 100.

Kdo knihu napsal

Na knize spolupracovala skupina spisovatelů a kuchařů.

Jan a Kateřina Kyselovi, Bob a Vendula Carrovi, Jan a Klára Jíchovi, Ota a Petra Reissovi, Dagmar Lužná, Zuzana Terešová, Lucie Beyerová, Markéta Mikušíková, Jana Burešová, Lada Horáková, Elvira Decnop, Martin Falátek a Šárka a Luboš Hosnedlovi.

Koupit knihu

Objednávejte na tel 774 551 661, pošlete prosím SMS s vaší adresou, jménem a příjmením a počtem ks knih anebo na info@restaurace-zahrada.cz


Cena kuchařky je 600 Kč plus poštovné 73 Kč