Zahradní občasník
Zdravím vás. Mám pro vás souhrn informací, které by vás mohli zajímat. Prostory restaurace jsem předala 30.9.2020. Už to nešlo díky neustálým opatřením držet a doufat... Novými nájemníky jsou sourozenci, kteří již v Teplicích provozují vietnamské bistro a sem jdou s konceptem vietnamské restaurace. Mě zatím nechávají do konce roku v restauraci, abych mohla případně, když "to jde" něco vařit a péci.

Mezi tím my syn začal navštěvovat základní školu a pro mě začalo spoustu nových povinností. Hlavně časově není moc možností vařit. A v současné době ještě těžší. Máme domácí on line plus pak učím já :D
Co stíhám je kváskový chléb. Peču skoro každý den čerstvý a klidně si pro něj můžete přijet do Srbic. (chce to ale nejlépe den předem napsat, peču jich málo, aby byly každý den čerstvé)
Pickles a Kimchi mám k dispozici také. Momentálně červené zelí, bílé zelí, zelí s cuketou, kapustové s čínským zelím a Kimchi. Komu se nehodí jet do Srbic, může jet do farmářského obchůdku ELLA, kde sežene i skvělou českou zeleninu. Letos mají český tuřín, krásné čerstvé brokolice a mimo jiné i černou ředkev. Tak mám svou zahradní lednici s kvašenou zeleninou.
Mostecký krámek Špajz je na tom už hůře, velmi nárazově tam najdete mé výrobky. Bohužel je pro jeho závoz třeba pět hodin výroby a to nyní nejde.
Kurzům letos nepřeje. Ale pokud by to jen trochu šlo, udělám. On line svět mi zatím není blízký. Ale konečně si na mě našel čas můj web master a začali jsme s přípravou nového webu, kde bude receptář zahradních jídel i dezertů.
Kniha Talíř na míru je údajně v předtiskové přípravě. Je to právě dva roky od Hit hitové kampaně. Sice mi už koordinátor volal, kolik tak výtisků budu chtít pro své fandy, ale raději po zkušenosti s ním, jsem se vás neodvážila ani zeptat. Na otázku, zda bude kniha do Vánoc řekl, že by měla být. Tak snad už.
Někteří jste možná na mém FB či Instagramu zaznamenali, že učím v rámci projektu odborník do školy na Hotelové škole v Teplicích. Řeknu vám, je to skvělý projekt. K učivu já přidávám reálné zkušenosti z praxe a něco ze zdravého vaření. Studenti jsou bezvadní. V příštím roce má projekt zelenou a bude pokračovat. Tak třeba jak napsal jeden pán, bude v teplických hospodách za deset let jídlo k jídlu :D
No a obligátní otázka co tedy dělám je zodpovězena :D
Ráno vstávám a dělám „rajóny“ doma. Propláchnout klíčky Alfy a munga, zadělat chleby z rozkvasu, udělat snídani synovi, nahnat do koupelny a obléknout. Připravit na on line školu, kde s ním do deseti hodin sedím a motivuji, aby vydržel. Pak ven a vařit oběd. Potom „mami pojď si hrát“ :D No a zase podvečer úkoly, večeře, rozkvas na chleby.
A kde je místo na zdravé vánoční cukroví? To právě nevím. Pokud by prvňáčky pustili do škol (čemu tedy moc nevěřím) měla bych jen 1,5 hodiny a prostory, kde bych důstojně a správně mohla cukroví dělat mám možnost pronajmout v Mostě. Babo raď.
Také dostávám otázku, zda ještě budu jezdit na loď. Ano budu, pokud se obnoví. Naše Vegan cruize plavba byla už letos v březnu na rok 2021 zrušena. Vůbec netuším, co to udělá se společností, která tyto plavby organizuje. Zatím jede on line, ale to není vůbec ono. To samé on line makrobio konference.
Kdo z vás je na FB a není ještě v naší soukromé skupině „Zahradní okénko“, může se přidat a dostávat aktuální nabídku toho, co upeču či vypěstuji.
https://www.facebook.com/groups/818451891995908
Vaše Lucie Zahrada Beyerová