Kurz - Kurz vaření POZDNÍ LÉTO
Tento kurz vás provede makrobiotickým vařením pozdního léta. Naučíte se techniky vaření, dušení, pečení a také krájení či broušení nože. Budou k dispozici nezvyklé suroviny (lotosový kořen, topinambury z vlastní zahrady, Lichořeřišnice…) Získáte recepty pro toto období. Ranní obilné krémy, kaše a polévky i obědová menu, či večeře.

Pozdní léto a výživa
Léto bylo obdobím, kdy jsme si dopřávali smetanové zmrzliny, melouny, pizzu, grilování, brambůrky…Sůl, cukry, tuky a mléčné výrobky.
Právě nastupuje období, kdy je už potřeba zbrzdit, abychom dobře zvládli příliv virových onemocněn. Je dobré organismus připravit a zbavit všeho, co zpomaluje látkovou výměnu.
Mám pro vás pár tipů, jak se připravit na podzim a zimu z hlediska čínské medicíny a výživy.
Období, které je proto vhodné začíná právě nyní a trvá do října. Více čtěte na blogu: https://bit.ly/3yziE68
Co bude obsahem kurzu?
Tipy a rady jak vařit, dusit či péct v tomto období, abychom vytěžili co nejvíce pro plíce a tlusté střevo. Recepty na jednotlivá jídla a návod na to, jak si sami poskládat plnohodnotný makrobiotický talíř.
Co s sebou?
Pohodlné oblečení, přezuvky nebo návleky na obuv. Vlastní ostrý nůž, utěrku, zástěru. Krabičky na vaše výtvory :) Poznámkový blok je určitě dobré mít s sebou. Na kurzu je možné nahrávat a fotit.
Co si odnesete?
Spoustu zážitků a pozitivní energie lidí, kteří touží vařit jinak a cítit se skvěle. Studijní materiály a recepty. Spousty receptů, které jak uvidíte lze obměňovat a tvořit z nich další a další.
Něco málo vzorečků z výroby, protože hodně jich je tak dobrých, že je hned sníme :D
Jak se přihlásit?
Pomocí formuláře na webových stránkách. Pokud nejste zaregistrovaní, během chvíle vás intuitivní formulář navede. Díky registraci vám už žádný kurz neunikne, jelikož budete mezi prvními, kteří se o kurzu dozvědí.
Cena kurzu: 1900 Kč
Platba na místě v hotovosti či předem na účet.
Pokud se nebudete moci na kurz dostavit, prosím o kontaktování e-mailem (c111sro@gamil.com), nebo přímo sms 774321005 co nejdříve, anebo se rovnou skrze profil odhlásit.
Kurz lze přenechat i jinému účastníkovi. Pokud přihlašujete na kurz kamarádku, prosím uveďte to do poznámky v přihlášce.
O kurzech:
Kurzy vede šéf kuchařka a manažerka Biorestaurace Zahrada Lucie Beyerová. Čtrnáct let praxe v denním provozu restaurace a studium na prestižní škole je zárukou nevšedního zážitku. Vyzkoušíte si na chvíli být v týmu nováčků kuchařů.
Suroviny, ze kterých budeme vařit jsou v ceně kurzu. Není třeba nic shánět.
Kde se kurz koná:
Srbice 105, 415 01 Teplice (pro navigaci doporučuji použit google maps)