Kurz - Mořské řasy a kondimenty

Saláty z mořských řas a chuťovky k jídlu, to je téma kurzu,který ještě nikdy nebyl. Věděli jste, že tmavé řasy pomáhají udržet barvu vlasů? Že jsou mega zásobárnou minerálních látek a kolagenu?

Mořské řasy 

Po prázdninové pauze začínáme mořskými řasami, které v naší české kuchyni takřka nepoužíváme. Krom Agaru, který je ve sladké i slané kuchyni již častější, jako „želatina“. Řasy konzumujeme spíše výjímečně, napadá mě snad jen když jdeme na Sushi. Občas můžete narazit na lehce pálivý křiklavě zeleně svítící salát z mořských řas Wakame ve vietnamských bistrech. Ale ten kromě řas obsahuje i cukr, konzervační látky a glutamáty, a zrovna ne ty přírodní…

Přitom se dá s řasami doslova kouzlit a jejich přínos pro naše zdravý je opravdu veliký.

Každý druh řasy umí něco jiného, ale všechny mají společné to, že jsou zásobárnou minerálních solí.

Jak a kde řasy koupit, co s nimi poté udělat, které namáčet a které ne, které vařit a které nevařit, jak je kombinovat či skladovat si povíme na prvním kurzu speciálně věnovaným mořským řasám 29.9.2019 v 9:00 :D

Přihlášky jako tradičně pouze přes profil na webových stránkách, ale NOVĚ s platbou na účet předem. Rozmohl se nešvar, rušit kurzy na poslední chvíli i hodinu předem začátkem, a to bylo nefér vůči náhradníkům i mě. Proto „přitvrzuji“ a kdo na kurz chce opravdu přijít, ten se dostane. Počet účastníků se také omezí na 10 max. Podrobnosti níže. 

Uvaříme:

Tempuru z Nori řasy, gomasio s nori, saláty s řasou Wakame, Hijiky, Arame, kondimenty - chuťovky z řasy Nori a Dulse. Naučím vás, jak řasy připravovat, jak je používat a dozvíte se, k čemu všemu jsou dobré. Jak je zařadit do jídelníčku a proč. A také kdy. 

Celý kurz bude bezlepkový a vegan. 

Co s sebou:

Pohodlné oblečení a obuv. Vlastní nůž, utěrku, zástěru. Na kurzech se smí fotit i nahrávat. Většinou jsou připraveny i netradiční suroviny na prodej. Krabičky na vaše výtvory, které si můžete odnést s sebou domů a pochlubit se. Pokud je tedy nesníte :) K dispozici jsou sklenice zdarma v případě, že nemáte vlastní krabičky.

Recepty jsou v ceně kurzu. Poznámkový blok je určitě dobré mít s sebou.

Suroviny, ze kterých budeme vařit jsou v ceně kurzu. Není třeba nic shánět.

Jak se přihlásit:

Pomocí formuláře na webových stránkách. Pokud nejste zaregistrovaní, během chvíle vás intuitivní formulář navede. Díky registraci vám už žádný kurz neunikne, jelikož budete mezi prvními, kteří se o kurzu dozvědí.

Cena kurzu: 1290 Kč

Jak zaplatit?

Nově prosím o zaslání platby na účet 2756155001/5500.

Jako variabilní symbol prosím uveďte své telefonní číslo a do zprávy pro příjemce své jméno a příjmení, abych byla schopná identifikovat příchozí platbu a potvrdit tak účast na kurzu. Pokud si přejete fakturu, prosím o kontaktování e-mailem předem, abych ji mohla vystavit a zaslat.

Pokud se nebudete moci na kurz dostavit, prosím o kontaktování e-mailem (info@restaurace-zahrada.cz) co nejdříve a nebo se rovnou skrze profil odhlásit. 

Při stornu kurzu týden (pracovní týden bez víkendů) předem, vracím celou částku. Kurz lze přenechat i jinému účastníkovi. Storna kurzů na poslední chvíli již nebudou možná. Náhradníci se tak dostanou na kurz. 

Dárkové kupóny na kurzy již nejsou a nebudou v prodeji.

O kurzech:

Kurzy jsou pořádány v prostorech bio restaurace Zahrada. Podíváte se to profesionální kuchyně, kde se v týdnu připravují vaše oblíbená jídla a dezerty. Lektorkou vám bude sama šéfkuchařka a manažerka Zahrady, Lucie Beyerová. Třináct let praxe v denním provozu restaurace a studium na prestižní škole je zárukou nevšedního zážitku. Vyzkoušíte si na chvíli být v týmu nováčků kuchařů.