Kurz - Indická kuchyně - neděle
Rozvoňte si kuchyň čerstvě upraženou směsí koření a zorientujte se v báječné a barevné indické kuchyni. Ať už vaříte vege či maso, tato kuchyně má co nabídnout a určitě vás dostane.

Jak míchat koření, jak udělat placky, jak správně vařit luštěniny a udělat autentická jídla?
To se naučíte na kurzu Indické kuchyně v biorestauraci Zahrada.
Kurz bude rozdělen do dvou dnů, abychom se vešli pohodlně do kuchyně. To znamená, že sobota bude stejná jako neděle. V průběhu roku budou další díly s dalšími recepty.
Na tomto kurzu si ukážeme:
Jak udělat Ghi - přepuštěné máslo.
Placky Chapati.
Samosas - fritované trojúhelníčky plněné směsí zeleniny a hrášku - vege, vegan.
Koření Garam masala, koření na Kormu.
Česnekovo zázvorová pasta.
Dhal - červená kořeněná čočka s rajčaty a zázvorem.
Mrkvová Halva s kardamomem a pistáciemi.
O kurzech:
Kurzy jsou pořádány v prostorech bio restaurace Zahrada. Podíváte se to profesionální kuchyně, kde se v týdnu připravují vaše oblíbená jídla a dezerty. Lektorkou vám bude sama šéfkuchařka a manažerka Zahrady Lucie Tomášková Beyerová. Deset let praxe v denním provozu restaurace a studium na prestižní škole je zárukou nevšedního zážitku. Vyzkoušíte si na chvíli být v týmu nováčků kuchařů.
Co s sebou:
Pohodlné oblečení, vlastní ostrý nůž, utěrku, zástěru. Na kurzech se smí fotit i nahrávat. Většinou jsou připraveny i netradiční suroviny na prodej. Krabičky na vaše "výtvory", které si můžete odnést s sebou domů a pochlubit se. Pokud je tedy cestou nesníte :)
Studijní materiály a recepty jsou v ceně kurzu. Poznámkový blok je určitě dobré mít s sebou.
Suroviny, ze kterých budeme vařit jsou v ceně kurzu. Není třeba nic shánět.
Jak se přihlásit:
Pomocí formuláře na webových stránkách. Pokud nejste zaregistrovaní, během chvíle vás intuitivní formulář navede.