Kurz - Indická kuchyně - sobota

Rozvoňte si kuchyň čerstvě upraženou směsí koření a zorientujte se v báječné a barevné indické kuchyni. Ať už vaříte vege či maso, tato kuchyně má co nabídnout a určitě vás dostane.

Jak míchat koření, jak udělat placky, jak správně vařit luštěniny a udělat autentická jídla? 

To se naučíte na kurzu Indické kuchyně v biorestauraci Zahrada. 

Kurz bude rozdělen do dvou dnů, abychom se vešli pohodlně do kuchyně. To znamená, že sobota bude stejná jako neděle. V průběhu roku budou další díly s dalšími recepty. 

Na tomto kurzu si ukážeme: 

Jak udělat Ghi - přepuštěné máslo. 

Placky Chapati.

Samosas - fritované trojúhelníčky plněné směsí zeleniny a hrášku - vege, vegan.

Koření Garam masala, koření na Kormu.

Česnekovo zázvorová pasta.

Dhal - červená kořeněná čočka s rajčaty a zázvorem.

Mrkvová Halva s kardamomem a pistáciemi. 

O kurzech:

Kurzy jsou pořádány v prostorech bio restaurace Zahrada. Podíváte se to profesionální kuchyně, kde se v týdnu připravují vaše oblíbená jídla a dezerty. Lektorkou vám bude sama šéfkuchařka a manažerka Zahrady Lucie Tomášková Beyerová. Deset let praxe v denním provozu restaurace a studium na prestižní škole je zárukou nevšedního zážitku. Vyzkoušíte si na chvíli být v týmu nováčků kuchařů. 

Co s sebou:

Pohodlné oblečení, vlastní ostrý nůž, utěrku, zástěru. Na kurzech se smí fotit i nahrávat. Většinou jsou připraveny i netradiční suroviny na prodej. Krabičky na vaše "výtvory", které si můžete odnést s sebou domů a pochlubit se. Pokud je tedy cestou nesníte :) 

Studijní materiály a recepty jsou v ceně kurzu. Poznámkový blok je určitě dobré mít s sebou.

Suroviny, ze kterých budeme vařit jsou v ceně kurzu. Není třeba nic shánět.

Jak se přihlásit:

Pomocí formuláře na webových stránkách. Pokud nejste zaregistrovaní, během chvíle vás intuitivní formulář navede.

Cena kurzu: 800 Kč